awas kalu simpan air dalam botol plastik dalam keta!

asmekum n salam pagi khamis semua..paginie dapat info pada "ayu" dr blog 

Tq sudi ke blog mummy nie..n mummy nak kongsi satu info kesihatan yang penting dr blog citarasa rinduan..

ianya berkaitan bahaya minum air dalam botol plastik yang disimpan di dalam kereta untuk diminum semula..k bawahnie infonya

Air dalam botol plastik di dlm kereta anda, sangatlah berbahaya.


Dengan cara inilah Sheryl Crow mengalami kanser payudara. Dia tampil di acara Ellen show dan mengatakan hal yang sama persis. Hal ini telah diidentifikasikan sebagai penyebab paling utama pada kanser payudara,
terutama di Australia ...

Seorang teman yang ibunya didiagnosa mengidap kanser payudara baru-baru ini. Doktor berkata : wanita tidak boleh meminum minuman yang sudah lama berada di dalam Kereta.

Doktor berkata bahwa hawa panas yang memanaskan bahan plastik dalam botol memiliki bahan kimia tertentu yang dapat menyebabkan kanser payudara. Jadi tolong berhati-hatilah dan jangan minum air dalam botol plastik yang sudah ditinggalkan di dalam Kereta, dan kirimkan ke teman-teman wanita Anda.

Informasi seperti ini sangatlah kita perlukan dan kita harus berhati-hati, dan mungkin akan menyelamatkan hidup kita. Hawa panas dapat menyebabkan toksin/racun dari plastik menjadi bocor dan bercampur dengan air dan mereka telah menemukan racun ini pada jaringan payudara. Sebisa mungkin gunakan gelas stainless steel atau botol kaca.

*pada yang sudi war2 kan info nie mummy ucapkan terima kasih..yelah boleh menelamatkan keadaan apa salahnya dikongsi bersama..tq n credit pada citarasa rinduan=)

4 sumpah ako sayang korang:

~~@lyci@~~ berkata...

gud info.. tq for sharing.. nnt alycia nk kopipes entry ni yer ;)

wan nurul hezrina berkata...

@lyci@-ok tq kembali=)niepun mummy copy di blog mcm mummy cakap dalam entri2..so sesamalah kita hapuskan plastik.bumi ijau tanpa plastik

MAPPIAU berkata...

tu la tuh, bahaye kan. akak pun kalau ade air mineral yang tak abis dalam kete sume bawak masuk dalam umah hehehe.

wan nurul hezrina berkata...

kak D-aaah pasnie jgn bawak masuk umah minum..bg bunga minum takpe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in