persediaan pantang

bulan 7 nie mummy due baby baru..adik humaira..tapi skangnie mummy dah pk dah persediaan badan n baby nyusu masa pantang nanti..

sebenarnya mummy dulu masa 1st pantangkan humaira langsung tak ada ilmu dr semua segi..nak2 BREASTFEEDING!Sangat menyesal n say no for 2nd baby..hikhik..masa tukang urut mummy urut dia kata

"nurul kena makan vitamin nie..nak2 untuk darah sbb ur face sangat2 pale..pucat lesi..tapi mummy yang degil tak amek langsung ape2 ubat..akibatnya mummy nyer badan lesu sampai ke sudah..dahlah BF baby..

masa abes pantang mummy dok carik ttg bfeeding..so alhamdulillah mummy cuti raya n buat stok tapi dalam keadaan tertekan n sampailah mummy jupe 

SET TRIAL PACK SHAKLEE!

bolehlah maintain susu..tapi mummy still tak membaca lanjut kutip ilmu ttg vitamin2..yang paling ketara setelah consume shaklee set B mummy rasa badan ok n tak cepat penat!

so skang nie mummy adalah membaca lanjut ttg vitamin..skangnie pun mummy just amek vitamin yang klinik bg.n pas pantang mummy perlukan

vitamin bukan jamu sbb mummy tak suka bau busuk jamu..yang external mummy bleh pakai mcm minyak sapuker,pilis ker..oklah mummy bleh tahan tapi nak makan mummy payah cket..lagipun mummy takut sangat ada effek pada baby..nak2 bila dia kena jaundis..

so tujuan mummy nak sangat continue mkn vitamin awal2 bersalin sb


  • nak maintain n tak mau ada effek kat susu ibu
  • nak bagi badan rasa kuat n tak letih/lesu
  • nak bagi tambah darah sbb mummy anemia.
  • nak bagi kalsium cukup
nak luka cepat sembuh(sb pengalaman lalu tak amek pape suppliment atau jamu jadi luka mummy lambat sembuh n kena jait twice..sakit ooo)

  • nak bagi babypun rasa kebaikannya.


*mummy baca ttg shaklee kat blog momma mia n mummy minat nak beli vitamin yang sesuai tuk sebab2 kat atas.selain amalan tradisional mcm berurut,tungku n mandian herba2..mummy btul2 berminat nak makan vitamin time pantang n sesuai dengan nak nyusukan baby..adakah ngan ambil SHAKLEE mummy bleh chat?baby bleh chat?n susu mummy ok?

tq en google!

nie mummy ada amek masa bf maira dulu..n now mummy nak tambah yang ada kalsium n bg luka dalaman semasa berpantang cepat sembuh kot..nak amek yang set terus lebih jimat sbb trial pck untuk try jerk..dah try dulu..

5 sumpah ako sayang korang:

MAPPIAU berkata...

waaa dah tak lame dah nak deliver ek, akak doakan mudahan segalenyer dipermudahkan nanti yea.

take care :)

Huda berkata...

mmg bagus shaklee ni, huda pun plan nak beli utk kesihatan :)

wan nurul hezrina berkata...

kak D-aah tak lama dah..preggy kali keduanie cpt sangat rasanya=)

huda-awak dah lepas saya plak..huhu mcm mana pantang ok??tulah takut nak guna jamu sb pengalaman lalu maira kena jaundis.sudahnya aperpun tak makan..so sudahnya badan tak sedap

bonda dadif aka akish berkata...

wahhh.....berpantang....

mudah2an sume2 selamat..

=)

mama aryan berkata...

anak akak dua2 kena kuning..yg adam tu mmg ada G6PD jd mmg cepat la kena kuningnya,yg kedua pun sama sdgkan xder makan jamu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in