sharing sayangkan handphone walaupun......

haaa hye semua..mummy just nak kogsi tips yang mummy nampak menarik ketika berjalan2 di blog cik kumbang.

mari kita tengok cara/tips2 nak bagi si pencurik handphone kat luar nuh berasa sangat menyesal bila curik handphone kiter=)dulu mummy masa bujang dah 3 kali kena curik hp tau..yang sedeynyer hadphone baru 3 hari beli berharga RM2500 lebay..masa tuhkan bujang jadi tak pk kalau nak membazir wit..huhu





hp pertama dicurik nokia 3310.masa ngah studi dulu..kedua hp nokia73 tak silap pastuh sony k8001.nokia n sony2 harga around rm2500++ masa tuhlah..skang dah bape ratus jerk..hikhik

so jom tgk tips2 nya

petama sekalu u all haruslah memegang handphone masing2..skangnie hp lagi canggih manggih..hikhik

kedua sila dail
*#06#

pastuh bilajer taip num di atas akan keluar num 15 digit.15 dijit tuh adalah num siri hp koranglah..semua num siri setiap handphone adalah tak sama wokey.walaupun jenama sama..kena ingat tak SAMA!so silalah catatkan num 15 digit2 kat mana2 tempat selamat..

mcm mummy dah tulis kat diary dah..nak hafal mmg non adoo lah..lemau dah nak hapal2.so bila h/p korang kena CURIK..korang cecepat call pusat servis hp korang2 n bagi num siri yang 15 digit tadi2 so orang kat pusat servis2 akan mengunci sistem dalam h/p korang



so?aper jadi kat si pencurik h/p??diorang tak bleh guna langsung h/p tuh n walaupun masuk sim kad barupun still tak bleh guna..pendek kata to SI PENCURIK!sila pulangkan hp aku balikkkkk..hahahaha..jadinya sangat berpuas hati hp kena curik tuh tak leh dipakai mahupun dijual!

*credit pada cik kumbang yang cute...mummy dah sharing ngan kengkawan mummy..tq taw..harus aku applykan...*

1 sumpah ako sayang korang:

Keluargaku Syurgaku berkata...

informasi yg berguna......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in