Jimat ruang peti sejuk untuk simpan susu ibu..

so mood arinie just bercerita ttg susu ibulah..disebabkan memikirkan masa bersalin yang semakin hampir tiba=)

mmg kalinie mummy tekad nak buat aper yang mummy tak tahu n tak buat masa maira dulu..n kesilapan yang sampai skang mummy rasa tak patut adalah lambat GALI ilmu ttg bf..rasa mcm rugi sangat2..

melalui pembacaan akhir2nie mummy ada jumpa perkara baru..

dulu mcm nie..mcm rugi spacejerkan..nak2 masa dalam pantang..baby kecik lagi..dia consuma hanya 2.5 atau 3 ozz jer sekali minum..so kalau letak cket2 dalam botol yang bleh isi 4-5ozz nie agak rugilah ruang..n kalau nak letak dalam botol2 penuh2 masa berpantang tak sesuai sbb baby mmg consume cket jerk susu..so bila panaskan 1 botol, 4-5ozz dalam satu seisi penyusuan...kalau tak abes amatlah membazir sb susu cepat basi.kena guna 1jam selepas dah cairkan..


tapi mummy dapat cara baru nak lagi jimat n bleh simpan banyak susu..nie caranya yang mummy dapat di blog


haa dengan letak dalam storage beg mcm kat atasnie bleh menjimatkan ruang taw..info nie sangat berguna sbb yelah peti2 kitanie bukannyer besar sangat..nak letak lauk lagi..kalau anak sorang oklagi tapi kalau dah 2,3 mesti nak simpan lauk..      

n kalinie mummy decide nak guna storage beg jerklah..nak letak 3ozz atau 2.5ozz jerk..kalau storage beg nie jimat cket.dapat banyak bila beli n bila dah guna buangjerk..kalau botol kena basuhlah,kena didihlah..ckuplah botol nak bagi ke umah pengasuh atau nursery dalan 5-6 botol sehari masa cairkan dalam storage beg n transfer dalam botol.tak perlu kot banyak2.

more info ada 
     KAT SINI                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

haa nie mummy pinjam gambar 

tengok ruangnya dapat dijimatkan..tapi sedikit risau sbbnya kalau kat melaka (nnt berpantang umah mama) petinya sangat penuh ngan lauk pauk!so mmg mummy amek deep freezerlah.so still mmg nak guna sorage beg.

berkenan ngan storage beg jenama nie

Bag susu yang baru dibeli secara online di fabulousmom lebih murah dan berkualiti (kata ummu muhammad)
bleh nengok KAT SINI utk info lanjut..


*so harap ALLAH permudahkan segala usaha mummy n tekad mummy tuk beri yang terbaik pada anak2 mummy..insyaallah..tq jugak pada blog yang mummy sebutkan di link2 kat atas..banyak membantu dalam pencarian ilmu bf nie

4 sumpah ako sayang korang:

ummu muhammad berkata...

mummy nayra..kat enjotbreastfeeding murah lagi plastik ni..murah sen jelah heheh..kite pun baru beli stok dah habes ;)

wani johari berkata...

Alhamdulillah,... insyaallah, mummy dpt fully bf bby nt..yg penting jgn cepat putus asa.. saya pn ank ke 2 br ada info psl fully bf ni.. harap2 smpi usia bby 2 thn.... gud luck..

umialya berkata...

mg dipermudahkanNya

Fadzli Amir berkata...

salam....memang jimat betul space..tapi rasanya tak sebanyak tu kot...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in