persediaan pantang dan bersalin

smekum sumer..so paginie mummy just nak postkan entri ttg persediaan pantang mummy..

setakatnie brg2 baby semua blun daku sediakan..maybe minggu depan..n mummy dah order bebrapa barang dr bloger2 untuk persediaan nie

antaranya ialah

pertama

mummy dah order vitamin shaklee dr momma mia..set yang mummy amek

Shaklee Trial Pack offered by MommaMia



nie gambar dari blog momma mia(alin)mummy dahpun pilih trial pack untuk confiment

[TP04] Shaklee Set C (Confinement Set/ After Surgery Set) 
* RM100 only - To pay via Bank Transfer, CLICK HERE.
40 tabs of Vitalea/ Multivitamin
40 tabs of B Complex
40 tabs of Vitamin C
40 tabs of Zinc
*May 2011 Promo = FREE 60 tabs Alfalfa!!!


n mummy add on kalsium n magnesium


nielah dier..mummy akan bawak vitamin2 nie masa bersalin nnt.maksudnya mummy akan sediakan air mineral n vitamin2nie setelah selesaijer bersalin.mummy nak makan terus..sbb pengalaman lepas mummy mcm nak pitam lepas bersalin n menggeletar seluruh badan..n mummy tak makan ape2 suppliment tuk ketahanan badan even ubat penahan sakit!

so dengan alin(momma mia)mummy dah bayar online rm100(harga promosi bln 5)dapat milk booster alfafa lagi..nmhara post rm10 n harga kalsium rm49..semua rm159..so oklah..dah settle tang vitamin.
n yang paling besh dapat tips istemewa dr momma mia..siapa nak tips bf??so g beli produk shaklee kat momma mia..

mummy jugak sempat join "cipta slogan trial pack"dr shaklee.so mummy dah buat slogan tuh..tah pape tah slogannyer..hihi

hadiah pump modu n avent..besh oo



nak tahu lanjut sempat laginie walaupun tarikh akhirnya arini



kedua cooming soon...

mummy nak order dr kak engku bidan bersalin..

minyak herbanika
pill phyonatal(untuk tak mudah sembelit)pengalaman lalu sembelit sangatlah siksa!

*lain2 mcm bekung,mandian herba,pilis,param,bedak sejuk semua dah ada mama sediakan..n maternity pad mmg patit kena beli dah!huhu..

*tukang urut n yang akan jaga mummy masa pantang nnt adalah mama.tapi tempah tukang urut n tukang tungku sekali..nie mummy tak cek lagi dengan mama mummy kat melaka.


*persediaan breast feeding plak ada beberapa perkara kena settle


  • deep freezer
  • pump manual madela(mummy beli sbb nak guna barang madela n mummy nak manual sbb dah ada yang battery+electric swing)so dalam pantang nak wat tenderm nursing senang guna manual..
  • vitamin mummy dah takder masalah..
  • botol2 n b/pump swing dah mummy sediakan(cuma order corong breast n valve kena ganti dahh order ngan ajasu dr mybreastpumpshop.com sekali ngan madela harmony manual)

so setakat nie dululah yang mummy perlukan

6 sumpah ako sayang korang:

Huda berkata...

bagus dah sedia awal..xla kalut nnti kan :)

ajumohit berkata...

hallamak menariknya hadiah tu...

eB ezrin berkata...

wahhh, eB laks x sabar nk tgk baby ;p

ShimaSalleh berkata...

wahduh-wahduh...
Tang sembelit tu aku cuma pki ubat hospital tah apa nama dia.. Ubatnyer cam minyak msk la warna kuning. Tp memula je aku mkn sbb aku mkn tu sik nk berak jer haha sbb aku mmg xde mslh.
Yg 2nd ni aku nk pi mintak ank jiran je amik kat spital haha.. Mana tau kali ni susah lak nk membuang ;p

-Nureen- berkata...

salam
wahh... persedian yg sgt rapi.. nureen dulu botol susu beli bila dh bersalin hehhee....
mcm last minit je kan...

jom terjah cini


http://nureenasirellesya.blogspot.com/2011/06/neenaanuar-giveaway-autumn-in-melbourne.html

tq

mama aryan berkata...

bagus sedia awal nih..akak masa pantang dua2 anak tu xder makan apa2 pun ubat pun,skrg baru start nak makan jamu mak hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in