"cafe umaii" jenjalan di hari minggu

hye korang semua..korang g mana jer cuti ujung minggu lepas..mummy ada kat putrajaya jerk tak kemana..

kebetulan mummy masak "asam pedas ikan patin",n goreng ikan puyu cket n hubby lak preparing sambal belacan..mamam wit ulam2man..podassss wa cakap lu..tapi sedap hingga menjilat jari..agak2 kalau kita wat bussiness sambal belacan bleh lakunie..huhu..pedas sb cilipadi kampung..mummy tanya "bie bape bijik letak?"hubby pun jawap 15biji jerk..huh!15 bijik?confirm paliang ringanpun cirit birit n paling seriouskena buasir...

pastu dapat msg dr kampung mummy yang dorg nak datang umah..chanteklah tuh sib dah masak siap n banyak plak masak..ingt nak sampai ke malam tak yah masak lagi..

so dorg lepak2 bila sampai petang tuh..n malam mummy belanja makan di salah satu cafe kat putrajaya..ad cket gambar..jom nengok


niejerk daku sempat nak snap sbb dah kebulur..huhu..nampak airjer yang banyak..makanan abah nasi goreng paprik dah sampai n mama kueh tiaw kungfu da sampai..kami yang lain makan wastern idak sampai laie..


sofia budah baekk.tak nangespun dok jer diam2 main gelang mummy sampai juling2 mata=)dia dah "makan"(susu) dulu dr mummy..hehehe


abah nikmati foodnya nasi goreng paprik ngan senyuman..lapar...harga makanan dalam RM 4.50 jerrk


nie mama nyer food.mama mummy makan kueh tiaw kungfu..sedapp beb..harga dalam 4.50 jugak



mek merah yang dah tidoo kat ma tukk dier..apelak tidoo.tapi pastuh dia bangun kelaparan..

ekceli nie dah abees makan semua main jenjalan kat luar cafe..menu2 mcm lamb chop rm14.90,chicken chop rm 11.90 (3pinggan) kueh tiaw ladna hubby punyer rm 4.00 grilled chicken rm 12.90 semuanya lupa nak snap gambar..huhu kalau guna DSLR confirm kami tak lupa bergambar..hikhik

semuanya mummy abes dlm rm90++ jer..mummy budget Rm150..waah mmg bagus tak over gitu..dahlah air gelas besar n semuanya air buah!mmg murah beb.imagine tempat murah,cafe ada style,sejuk ada aircond,tempat dia mcm berconsep jugak..nama cafe nie umaii cafe.dekan monumen alaf baru putrajaya.mmg ada klass n yang penting makanan sedap n murah!okiess!

so dr cafenie nampak masjid besi yang tersergam indah..so korang yang kat putrajaya bleh makan di cafe umaii di monumen alaf baru nie..mmg tak rugi punya..sebelum nie mummy n hubby mmg dah makan cnie sbb tuh bawak abah n mama datang makan sini.dekat dr umah n dorg puas ati..makanan mmg superb taste!

10 sumpah ako sayang korang:

aanie berkata...

harga ok la...takut nak mkn kat putrajaya sb semua cekik darah punye..hehe...

wan nurul hezrina berkata...

aanie-aah memang cekik darah kebanyakan.annie try bawak family n adam g makan cni..sedap n harga berbaloi.mmg tak mahal..

Cho Zila berkata...

akak akan gi sana sabtu depan... hrp food dia sedap....

mamaNoriz berkata...

eh, murah ek!

nmpak restoran kelazzz tpi harga camtu lak,
bagus bagus...

IntaNBerliaN berkata...

macam murah je mkanan tu ek.. k la xsmpai seratus.. bestkan sekali sekala dpt bkumpul n mkn ramai2 cam tu..

wan nurul hezrina berkata...

cho zila-bg nurul food dia sedap kak=)hargapun ok..pernah makan kerabu mangga dia..pedas say...tapi mmg superb=)

MN-aah murahlah mama=)try g makan..mmg tak mahal.paling mahal per item 16.90 jew.tuhpun wastern nyer..satu item jer yang malah pun

ib-mmg murah n sedap.berbaloi2

NzA berkata...

comelnya sofia...geram nk gigit2 pipi cubby tu...

bestnya weekend outing dgn family....

zati embong berkata...

murah kak,biasa kalau tmpat2 yg high class mahal,tp kalau da rmai2 cm2 x smpai seratus,berbaloi2.

wan nurul hezrina berkata...

zati-nampak jerk high class tapi makanan sedap n murah..kalau mahal tak mau der pegi..heheh

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

murah la 90+ tmpt mcm tu...kt lain blm tentu dpt kan hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in