Nak Jadi Doktor??Peguam or Angkasawan??

semalam dok layan merah mummy itew main..dalam duduk2 mummy tanya"a-yah,nnt besar a-yah nak jadi ape?"apelah akunie tanyer ayat tak menahan..mcm lah geti jawab..

"cikgu cikgu nnt e-yah nak jd a-yah.."huhu jawapan nak jadik diri sendiri..pastu amek pensil n inject mummy..cek dahi mummy konon2 panas...ooo nak jadi doktor rupanya=)

pastu amek plak kaki mummy n baca terkumat kamit mulut...tah aper yang dibaca n tiup fuuuh pastuh gosok2 ngan tangan dier
"ok mummy dah aikkk(baik)"
lah tadi nak jd doktorker Dukun??ke mak Bidan?huhu matcham2.


pastuh kejap tuh malas dah nak layan mummy g layan bergurau ngan papa n main lego..isyk2..

kadang terpikir nak bentuk dia jadi aper.n teringat dulu2 aper cita2 mummy..org tua mummy ikut jer kemahuan mummy nak jadi aper.tapi dulu seriyes mummy takder cita2..huhu am i bad?

ngan kata nak jadi doktor...engineerpun idak..tapi kalau tanya sekarang daku ada citer2..nak jadi ibu n wife yang baik=)haha kira housewife.?n kalau jadi pendidik ok gak.rasa nak amek plak bahagian perkembangan awal kanak2..huhu.nyesal dulu amek accounting=(sebenarnya mummy tak minat lngsungpun..huhu

so nak tanya korang dulu masa kanak2 aper cite2?dah tercapaiker tidak?n ada ker cita2 masa kini..
haaa jawab!jawab...paksa nie..huhu gurau pagi.=)

29 sumpah ako sayang korang:

ummu muhammad berkata...

comelnye merahhhh..

wah samelah tak tau nk jadi ape dulu heheh sadis!

NzA berkata...

baguslah kecik2 dh ada cita2 si comel nie.....

akak sejak kecik brcita2 nk jadi cikgu n alhamdulillah cita2 trcapai..sanggup tolak twran masuk matrik n uitm.....bila dh cita2 n minat gitu, kita kerja pn enjoyyyy.....

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

dulu cita2 nk jadi cikgu..tapi skrg duk kat rumah jer.. :D

aanie berkata...

same la..dulu pun xde cita-cita gak....jadilah apa nak jadi..hehe..teruks kan..sb tu skrg pun keje ntah pape...

Cute Mum berkata...

tak tau nak jadi apa..huhu..
sekarang kalo boleh nak buat bisnes sendiri & housewife full time..

wahida berkata...

haha...aku dulu minat nak jadik stewardess...boleh?

nan hado je cita2 aku tu...bila fikir balik mcm gedik je cita2 aku tu...kehkeh...

Papa Mifz berkata...

dulu ingat nak masuk tentera udara...tp mato rabun lak..huhu

wan nurul hezrina berkata...

ummu-tulah tah aperpun tak minat dulu..ikutjer yang mana bleh wat.

wan nurul hezrina berkata...

nza-skangnie nurul mcm ralat lak tak amek perguruan dulu masa ada peluang=(mcm best jd pendidik.tapi tahlah silap kat mana tah tersalah amek aliran=)huhu..

wan nurul hezrina berkata...

lily-ooowh saya sangat jeles wokeh ngan housewife=)kalau bleh nak ajer duk umah jaga anak2 puas hati

wan nurul hezrina berkata...

aanie-samalah kita.kadang rasa bila tak minat smua mcm terpaksa rela jerk=)

wan nurul hezrina berkata...

cute mum-tuh angan2 nurul gak.ada bisnes sendiri n jaga anak2 ngan tangan sendiri.takpayah antr kat org jaga

wan nurul hezrina berkata...

wahida-aper lak mcm gedikz..huhu..ok what=)dapat jadi mcm awan dania tuh..mcm tolol2 jer..tp cute=)kokan suka berjalan so...sesuai nok

wan nurul hezrina berkata...

papa mifz-ooo rabun..samalah kita=)tp takut gak naek2 udaranie..hikhik..

Myra Jay berkata...

Myra dulu nk jd cikgu @ doktor.
Last2 skrg ni apa pun tak. Keje biasa2 je..

Amiizaa2001 berkata...

hehehh comelnya merah :)


Nurul,
pasal ebm tu nurul mentenkan bawak ebm beku 4bungkus setiap hari. Mesti ada stok baru setiap bulan utk tampung bb sofia selepas 1thn.

Dah try kasi dekat kakak tak? kalaou kakak nak minum, bg ebm bulan 7 tu dekat kakak, atleast terkosong sikit DF. :)

Jangan sampai stop pengepamanan, nanti susu akan lari sikit demi sikit.

IntaNBerliaN berkata...

hihiidulu2 cita2 nk jd doktor la lawyer la cikgu la.. last2 jd pendidik anak .. muahahaa

ohya, nurul amik akaun ek.. sm la kita.. hihii

sori lmbt jenguk sini.. fmily nk dtg umh.. kne siap apa yg patut.. so, busy sikit.. hihii

mamaNoriz berkata...

sya pun takde cita2...

tulis ikut org je, kejap doktor la kejap peguam la, kejap cikgu la...

hehehe

ada kwn sya selamba ckp nak jadi penyanyi sbb nama penuh dia Khatijah Ibrahim...
wakakakakaka, satu ofis gelak kan..

LYAfrina berkata...

hehe... jd tok bomoh dh merah...

kecik2 dlu nk sgt jd doc...atau arkitek.... tp lbh pd doktor la... smpaikan klo ada citer er tu, mmg x missed..

tp time spm ambik accounting... hussjhhh ..x minat dgn angka ni.. tp mujur, time samb blajo ambk architecrer... tp syg n sedih... x tcapai gak cita2 nk jd arkitek.. sbb tgh blajo dlu jtuh sakit..smpai lumpuh slama bertahun.. akhirnya tpksa lpakan impian tu smua..

msa n usia tbuang g2 j beberapa thn... n stlah brusaha brubat.. akhirnya.. dpt smula bjln n bla bransur sht tu... samb blajo tp kt trg jer... ambik bhagian maritime..

n skarang pon.. keje dlm bdg maritime la... hopefully.. asya akn myambung cita2 sy sbg doktor

Gen2Merah berkata...

kanak2 memang suka berimiginasi dan bercita2.. semoga tercapai apa yang diimpikan...
melentur buluh biar dari rebungnya kan...

budak penjara berkata...

biar dia jd doktor hafizah kak..hehe sejuk perut ibu mengandung

wan nurul hezrina berkata...

mj-oklah tuh ek janji kerja halal=)

wan nurul hezrina berkata...

k.mieja-ok kak.tq 4 ur advise..yang tak beshnyer merah tak nak minum plak..df still lagi penuh.dah traffic jem dalam tuh..huhu

wan nurul hezrina berkata...

ib-alah ina saya lagi jeles ngan awak..dapat jd pendidik anak mmg terbaik taw..kalau bleh nak jugak tapi apakan daya kena kerja=(

wan nurul hezrina berkata...

MN-bagus kawan awak2..org mmg byk nak jadi doktor,cikgu,lawyer..hehe tapi katijah nak jd katijah ibrahim..ok what?huhu

wan nurul hezrina berkata...

lya-mmg awak sakit serius ek lya?kesian awak.mmg mencabar life kat duniakan?semoga awak terus chat..kalau tak sakit mesti awak dapat capai cita2..tapi tabik spring kat awak..bleh sambung belajar balik..ok nnt sesama doa asya akan jd doktor.insyaallah..

wan nurul hezrina berkata...

gen2-hikhik.mmg sik berimiginasi jerk..mmg nak lentur buluh dr rebungnya=)

wan nurul hezrina berkata...

bP-dik non..mmg kalau jadi doktor hafizah..dakulah paling bahagio..insyaallah..

C'Jai berkata...

Nak jadi doktor ye merah....jadi mcm dr muhaya ye...

Akak dulu dr sek ren cita2 nk jadi cikgu..sampaikan main pondok2 pun agak jd cikgunya...alhamdulillah jadik sunghuh....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in