Nak baby lagi??

Jawapan pada persoalan "nak bby lagiker?" atau nurul..pas nie bila plak num3?

woo woo buat masa nie tumpuan 2 tahun adalah sepenuhnya pada sofia maisarah..cukuplah 2 dulu.. org kata tak baik rancang...tapi bg mummy perlu rancang supaya ekonomi keluarga dapat disusun dgn baik..

mmg mummy tak nafi setiap anak ada rezeki msg2..tapi khidupn di kota agak tough n nak letak anak kat pengasuh mmg payah nak carik pengasuh..huh!!

tq mr google atas gambar nie..

so mummy agak pening nak amek pill aper..kena atas nasihat doktor semuanya..bnyk gak soklan yang ada dlm pale otaknie.dahla mummy jenis tak berdisiplin mkn ubt2tan.

kalau inject mummy tak berani.inject 3 bulan tuh..kalau implanon plak kena minor sugery dengar2...

aduuss kalau nak rncg sendii..owwh no no no..mmg takooot tereksident..huhu..

korang ada cdgn n sesiapa ada pengalaman??mmg dah masanya pk ttg perncg kluarga

14 sumpah ako sayang korang:

*azni* berkata...

aku dah amik pil noriday kt kk p3 ms inject ziyya mggu lps..try mkn pil dulu klu xseswai br tkr cara lain pulak..

ummu muhammad berkata...

setakat ni kami tak rancang..mungkin asbab muhammad ni extrem menyusu tak makan jadi brjy kecutkan rahim ibu die hehe

zati embong berkata...

ofismate kak amek pil perancang kat klinik panel.hihi.selamat x payah byar pn.

Papa Mifz berkata...

setuju x dinafikan anak itu rezeki..tapi perancangan itu penting utk kepentingan mereka jugak...

ajumohit berkata...

Aju Pki belon je hihi, nk mkn ubat byk side effect, ada org kata tak selesa Pki belon, tp hubby saya ok hihihi

umialya berkata...

nak komen ke tak ni?

1'st jgn dgr ckp2 org yg x berkenaan, pemasangan implanon tak memerlukan 'bedah kecik2', just masuk guna jarum yg tersedia bersama implanon DIBAWAH kulit sahaja selepas cucuk ubat tahan sakit.

lain2 tu len kali ye akak komen, hu3

budak penjara berkata...

kita pn x sabar nk dapat anak kak..hehe..tapi kawen pon blom lagi la..haha

wan nurul hezrina berkata...

ummu-ye lah ummu klau menyusu mmg tak lekat tapi rasanya tempoh jaminan 6 bulan ajer..so takut terlepas

zati-tulah zati..mcm klinik cni guna gomenjelah sbb akak laki bini org gomen.amek free jerk.tapi piil tuh mcm takut nak telan

papa mifz-btultuh PM...hehe bukan perdana menteri tp papa mifz..kalau dah ramai nnt tak terlayan n kewanganpun sempit mcm mana ek...kesian plak.cukup dulu 2 org...huhu

aju-belon yang mana?yang letak kat rahim??ape namanya icud ker?ke aper ek?

umialya-tulah kak dok dengak cakap org..huhu so ape effek dia guna implanon??

BP-eeekk bahaya dik non..tak sabar dapat anak tapi tak kawin lg..huhu kena kawenlah cpt2.hikhik

NzA berkata...

akak prnah guna injek tu ttp xbegitu bagus la cz dtg bln xmenentu n badan jadi bisa2.....akak jz makan pil. tu pn atas nasihat doc yg sesuai dgn kita......

wan nurul hezrina berkata...

nza-tulh kak,rasa adagk mbr kta pyh...kna amek pill lh kot

Cute MuM berkata...

diorang kata implanon paling ok..
tapi cute mum rancang sendiri jer tanpa apa2 bantuan..
alhamdulillah berjaya hingga sekarang ..

wan nurul hezrina berkata...

azni-ko dah makan ker idak?ok tak?ko amek kat p3 dia ada bukak buku tak?buat kad ker?n ada consult tak?

umialya berkata...

akak smbg komen ek..
So far ok CUMA masalah haid aje, mgkn x teratur, berpanjang @ tiada haid langsung, maklumlah implanon cuma punyai 1 hormon iaitu progesteron, sama ngan pil noriday (untuk ibu2 menyusu) dan suntikan 8mgu @ 12 mgu

Si Matatajam berkata...

M dulu inject..dua tahun lebih gak la rasanya..tapi asyik sakit2 badan ja..M stop ja la...dah tu badan cepat naik dan takmau turun berat tu..susah tul..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in