stok susu masa 3 bulan pantang

mummy start pump n kumpul stok susu masa hari ke-3 berpantang..masa hari ke3 tuh hanya 0.5oz jer masa pump..tapi mummy relex jer.sbb memang dapat sedikit masa awal2 bersalin.

so mummy memang kerap pump ikut dan sbb sofia taklah kuat nyusu sangat n takut bengkak susu.so bila malam...12 ke atas memang mummy tak bleh nak tido sangat so mummy capai pump swing kesayangan mummy tuh..

so sampai 3 bulan berpantang mummy dapat kumpulkan dekat 300++ stok susu..nie bukan nak menunjuk tapi sebagai semangat nak susukan selama baby 2 tahun..

nie mummy nyer stok.mummy bersalin 23/07/2011 so stok pertama adalah 25/07/2011.semua stok sehingga 31/7/2011 adalah 44 ketul ais krim..nyam nyam=)

kat bawahnie stok bulan august 2011





stok dr awal hingga 31-8-2011 4oz sebanyak 157 ketul ais krim tok sofia..masa bulan lapan nie stok meriah sbb sofia still menyusu seperti biasa n banyak tido waktu malam.mummypun pelik nape cket dia minum tapi berat naek n sihat=)

stok bulan 9 sofia start kuat menetek.siang malam bergayut..so mummy buat stok yang mana sempat jerk..




so bulan 09/2011 nie mummy sempat buat 100 stok sahaja

oktober belum sempat amek gambar yang 1/10/2011-02/2011

kalau 3/10/2011 harinie jadual mummy pump kul 9.00pagi,12.00tgh,3.00petang n 6.00 direct feed sofia

so sehingga saat nie di opis dapat ni..


mummy letak 3oz untuk sofia sb dia minum cket2 jer.sekali minum 3oz.adalah dapat 6paket perahan jam 9 pagi dan 12.00tghari tadi.

''tetiba dapat call dr nursery kata sofia tak mau susu dalam botol.tak minum ikut puting..masak2.sa jam 10.45pagi mummy g direct feed dia n kul 1.00 g dirict feed lagi..so apelah jadi susu2nie???


susun leklok dalam deep freezer n ada gak dalam peti 2 pintu sbb penuh..harap sebelum tempoh xpired 6 bulan..sofia dapat abeskan semua stok..kalau tak mummy wat mandi dialah..haha biar putih lagi..


alhamdulillh rezeki allah buat sofia..dulu msa merah cbran lain..msa sofia.keliru puting.tak bergerak sgt stok nie n ada beberapa oz terbuabg sbb sofia tak minum.peti dah tak muat..manalh nk letak..merah plak takmaudah susu nie..ktanya susu sofia...huhu

5 sumpah ako sayang korang:

Azfa Bt Hj Baharudin berkata...

dulu anak kakak yg sulung pon xnak puting botol, nak tetek mak dia jugak..mcm2 puting cbe dia tetap xnak..last2 try doctor baby....boley pon...hehheheh

mama rifQy berkata...

mummy mairaaaa.......lame tak nampak beronline..

jap jap..mummy.seyes kite mmg dah lupe sal hadia kite tuh..leh tak..tinggalkan no akaun mummy kat blog kite..atau msg direct je la kat kite..0179132300...kite nak bg cash/topup..segera ekk mummy!!!!

wan nurul hezrina berkata...

kak az-kak dok baby yang warna kuning2kan?yah tuh belum cuba lagi..nnt balik nurul beli..setakat nie dah 5jenis puting..tak mau gak terima.sabarjerlah..pandai plak dia tahu tuh

wan nurul hezrina berkata...

mama iqy-mummy dah bagi details kay..tak ingat dah mana satu mummy menang..aah cuti 3 bulan tak online.huhu

sarah berkata...

susu ibu bagus untuk anak..semoga kita semoga dapat susukan ank kita secukupnya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in