gara gara sakit gigi masuk 3 minggu dan ubatnya

3 minggu lepas mummy menanggung kesakitan yang amat sbb bengkak gusi kat rahang ujung gusi..wisdom teeth dah rosak berlubang sememangnya kena cabut kasi buang..

appoiment kena bagi preceed semula.kamis baru nak g appoiment..aduss sakit maa..tuhan jer taw..mmg mummy nak kasi cabut jerlah pasnie mcm tak tahan.

tapi nie hah..
masa gigi bengkak teruk tempohari,ni ubatnya..ubt panadol biasa tak jalan de..so amik ubt jt farmasi guardian.ubat tahan sakit NUROFEN.makan 1 bijik 4x sari,ubat bengkak gusI DANZEN.2 biji 3x sari,dan ubt hospital kasi antibiotik.makan seminggu baru baik.

so pasni leh proceed appoiment ngan pakar bedah mulut kt hospital pjya.mesti kasik buang ini wisdom teeth..tp taktahulh bila appoimentnya..taujerlh gomen..huhu.pernah nk buat kat swasta tp dia tak mo buatlak.nape tah.

so semalam mummy try pakai jeans mummy.ternyata ianya muat.huhu..bila timbabg2 mummy turun 5kilo.dr 65kilo turun jadi 60kilo gara2 tak lalu mkn n byk berpuasa.

mau tak puasa mummy dok gagah mengganti sebulan puasa arituh mummy dlm pntang sofia..dulu masa preggy dia berat akhir 74kilo.sgt berat wokeh.huhu 

so bolehlah turun lagi kasi slim..senyum gaklah..hikhik


26 sumpah ako sayang korang:

ShimaSalleh berkata...

Ngehhh ngehhh nti dah operate kasi tau aku tau, Kat gomen mmg ikut giliran tohh. Aku pon nak buang gak tp ko dulu la hik hik..

Aku lak beza masa afiq 1bln ngan masa 6bln cuma turun sekilo derr... Hampes tak hahahaha...

Berkorban apa sajaaa lalalala

IntaNBerliaN berkata...

bila dh buang gigi tu nanti brlah hilang sakit kan... skit gigi ni mmg xleh tahanlah.. sbb sampai kepala rasa sakitnya...

wah.. bagus tu.. dh makin slim la nurul pasni.. emm saya ni lum ganti lg pose bln lepas.. adoiii... ingat lps kndung 3 bulan, bila kandungan tu dah agak kuat sikit.... target nak poselah.. dh la thn ni pose awai kan...

Ros berkata...

Assalamualaikum Wan,

Sakit gusi ni memang sakit sangat kan Wan..Kak Ros pun pernah jugak...Harap Wan cepat sembuh ya...

Wahhh... bestnya berat badan turun...kak Ros pun tengah dok berusaha nak turunkan badan ni he.he.he....

eB ezrin berkata...

tahniah berjayer trnkan berat bdn :)
eB nyampah ngan shah, dier kater scale kami rsk. hu3

Kazman / Sue berkata...

tapi sepanjang kami pernah berurusan kat hospital putrajaya ni bab appoinment ada slow sikit sebab mesti pesakit ramai tapi service dia ok... jauh lebih baik berbanding hospital lain...

p/s: tapi pernah juga kami dengar rungutan dari org lain juga...

LYAfrina berkata...

lya pon skrang skit gg..smpaik dlm telinga..gara2 bks tampal tu dh tcabut... smpai hri2 tpksa tlan ubt thn sakit.. nk hlng..jwbnyer, kna buang gg tu.. tp aduhaii..tkut lak nk jmpa dentist..

wah..tahniah nurul..byk tu trun berat badan.pasni blh slim blik

NOOR FATIN berkata...

mak saya pn skrg bengkak gusi. xbawak pegi check lagi. huhu..

sakit tu kan, kalau kena mengena dgn gigi.

smg cepat smbuh, jgn lupa makan ubat! :)

Nida berkata...

aduhhh.. paling tak suka sakit gigi. Rasa macam satu badan sakit... moga cepat sembuh ye.

Melati Qistyna's Mummy berkata...

ada hikmah di sebalik skit gg :)

Liza berkata...

Hehehe... Ok lah tu dh turun 5 kilog..Kira cam pakej diet gak la sakit gigi tuh.. :p

Liza baru turun sekilo... Dr 62kg ke 61 kg. Lagi 5 kg utk berat before pegnen.. :)

wan nurul hezrina berkata...

shima-akupun takde makna diet.nnt naek aliklah akunie.nie sbb gg sakit takleh makan

wan nurul hezrina berkata...

ina-aah lah ina tahun nie puasa awai.nurul dah 24 ari dah pose.banyak lagi posa yang tinggal.huhu

ttg gigituh mmglah selagi tak buang akan datnag alik sakit2

wan nurul hezrina berkata...

kak ros-waalaikumsalam kak..

aah wan turun berat badan.alah tuhpun sbb slera kurenggg sbb sakit gg.kalau idak,idakleh turun.huhu

wan nurul hezrina berkata...

eb-hahahah shah kata gituker eb?sabarjerlah.tapi eb maintain slimjer nengok=)

wan nurul hezrina berkata...

kazman-aah mmg serbis ok tapi jenuh nak tunggujerlah.tapi asal tak kena duit ok aper=)

wan nurul hezrina berkata...

lya-g berserahjerlah kat dentis.kalu idak merana sakit gg.hahaha

wan nurul hezrina berkata...

noor fatin-bawak g lah mak2.nnt sakit melarat kesian dia.akak dah ok tapi rasanya kalau salah mkn cket sakit semula.so nak taknak kena g cabut=)

wan nurul hezrina berkata...

nida-baginurul,mmg sakit gigi paling azab..huhu selain sakit masa nak mati nnt=)tak tahu mcmmanakan rasanya=)

wan nurul hezrina berkata...

melati-hikmahnya turun berat=)hehe

wan nurul hezrina berkata...

liza-nurul masa sebelum preggy 68kilo.lagi berat dr sekarang.huhu.harap tak seberat tuh nnt.opayah nak gerak.cepat semputtt

Azlan Strider berkata...

ouchh..saya memang tak suka bila sakit melibatkan gigi nie..rasa sgt2 tak best lebih2 lagi bila melibatkan bab2 nak makan..hehehe

Regards,
-Strider-

sue zainun berkata...

sakit gigi leh sampai ke kepala..yg ty yg tak tahan

Izan Ishak berkata...

oh tidakkk.. kalau sakit gigi ni kadang2 sampai boleh demam. hubby izan lah pernah kena camtu. sampai kesian rasa tgk dia...

eB ezrin berkata...

shah kater aper tau...
55 tuh bkn berat u... u 61... bygkan? huwaaaaaaaaaaa.. kijam... tapi dh x sehat nih... berat eB 50 jerk.. ha ... amek kau... shah nyer angkara ... risau plk dier... pelik x? ;p

Marya Yusof berkata...

Tak abis lg sakit gigi ke wan, aduh elok cabut jela dr nanggung derita lelama...

Wow, reduce 5 kg! mmg tabik spring :)

fieda berkata...

dah pernah merasa..adoii..mmg tak tahan sbb sakit ni naik ke kepala..dah cabut lega rasanya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in