rasa bengong kepala

Dua minggu ne rasa sik tak sihat sentiasa.tadi g cek upt kat klinik.hasilnya -ve jugak.dah 2 kali buat.siap scan kot2 ada baby.pun takdok.

rasa berdebar2 masa wat.mujur takder.kisahnya aku tertinggal makan pill noriday sehari.minggu lepas ari jumaat pagi ku lupa ubat.dan amek masa ari sabtu petang sekali n malam jam 9 sekali mcm biasa amek..tuh takot sangkut2..azabbbb mak!

sib dah buat semua kira kega disitu.tapi badan still maintain tak sihat.kepala pusing.jupe doctor kata aku sterss yang amat.bermula dr jaga sofia demam tempohari membawak ke angka 2 minggu sampailah la ni aku tensi sungguh.kepala berdenyut2 sakit.menurut doktor lagi tekak aku bengkak n ada demam cket.lagipun mummy still consume pill noriday,so mmglah hormon tunggang langgang disitu..

dan paling sedih susu badan drop gila babas.2ozz jer arinie.semalam dapat berbelas2 ozz lagi.niepun dah melecet2 ngan teruknya..adehhh sakitnya!
doktor tgk td katanya kena jangkitan kulat.aduss teruk benar bunyi2..


tang preggytuh..mau tak syak.tapi last period 18.11.2011.kalau nak lekat mesti ada katung baby n upt +ve.aku tak larat dah beli pregnency test.test2pun -ve gak.tapi sib baiklah -ve.sofia masih kecil..
yang feningnya doktor lagi confident drp aku.aku dapat simptom org preggy tapi doc kata aku tak sihat n stress...berat badan??huh mmg 3kilo turun 2 minggu.so daripada sakit gg turun 5kilo n la nie demam n tak tahu bila nak sihat turun 3 kilo.terkejut gugurl bila naik penimbang digital2..gila toll!


sbb tuh mmg kena sabarlah bebanyak.mmg lately im very stress.maybe agreed with doc,yang ianya melibatkan hormon n mummy kepenatan..sbb tuh drp duit yang banyak aka kaya n kesihatan,mummy pilih nak sihat.kalau tak sihat..."apapun tak bleh"

10 sumpah ako sayang korang:

IntaNBerliaN berkata...

byk tu drop susu.. mmg nampak mcm nurul tgh stress.. yela kan... dr sofea sakit.. mcm2 mslh ada.. mg nurul cpt2 sembuh..

Bui Junaidi berkata...

TERUK JUGAK TERUK TU SAMPAI TURUN BERAT BADAN..

LYAfrina berkata...

mybe sbb nurul dlm keadaan letih n stress..sbb tu jd mcm tu..apa2 pon, moga baik2 saja yer

NOOR FATIN berkata...

smg sis cepat smbuh.. dugaan ini ;)

Marya Yusof berkata...

As salam Wan,

Kesian akak tgk ko ni... Sabarlah ye... dugaan Allah tu... Smp loss weight mmg stress sgt ko ni...

Take care wan~

Nad @ MamaZakwan berkata...

moga cepat sembuh dear..
takmo stress2 ek..

fieda berkata...

byk tu nurul berat turun...mmg btul2 stress tu..

Izan Ishak berkata...

jangan stress2 sangat nurul.. production susu pun merudum sama ye. jaga diri selalu tau!

Liza berkata...

Hezrina, makin slim la skang... Harap2 dah lega skang....

Owh, makan Noriday ek? Liza tak start mkn pun, xsuka la makan pil perancang ni. Dulu mkn Jasmine..... 4 bulan ja tahan. hehe..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

banyaknyerr berat nurul turun...stress sgt kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in