kata doktor masa ultrasound sofia

Pagi semua.paginie mummy nak ukir senyuman dulu pagi2..alhamdulillah pgnie diberi Allah peluang untuk bernafas..amin amin=)

hari senin kemarin mummy EL sebab g appoiment ultrasound sofia

Gambar dua2nie mummy amik kabur sbb dia asyik bergerak.kalau ada yang ikuti kisah sofia dia ada biji sebesar 2 cm di belakang betul2 kat belikat n atas tulang belakang.

masa mummy g ultrasound aritu sangatlah ramai org sungguh.mummy terpaksa diri sebab sofia meragam n kat tempat surgery sangat ramai org.sampailah turn mummy.

mummy masuk n doktor buat ultasound.ultrasound nie mcm masa kita ngandung dia cek gambaran 2D samada baby sihat atautak.so doctor terus buat atas ketulan2.memula tak nampak ianya ada kaitan ngan tulang.tapi bila sofia diam seketika ketulan2 rupanya mmg bersambung dengan tulang belakang dia..tapi susah nak dapat full result sbb sofia asyik bergerak gerak.

doc nak dapat saliran darah diapun tak dapat tgk.so doc gtau dia mmg ada kaitan ngan tulang cumanya penyakit2 tak dapat dia nyatakan ngan lanjut sbb mmg sofia kena buat ujian MRI n dibagi sedatif biar dia tido!

mummy dengar sedikit kecewa tapi apapun result mummy terima n mummy harunginya sama2 ngan papa.kita sama2 akan ubati sofia.kalau pembedahan bg risiko tinggi kami ingat nak guna rawatan islam sahaja.tapi apapun kami masih menunggu untuk test2 seterusnya.

16hb aprilnie sekalilagi kami ke hospital tuk tgk result penuh ultrasoundtuh n apapun resultnya kami go step by step.insyaallah semoga Allah bg kami kekuatan menempuhinya..

aritu jugak doktor buat fisioterapi.tgk pergerakan badan.kaki tangan..tapi doktor kata ianya normal.n kalau tgk kedudukan tulang belakang ianya tumbuh ngan normal tapi ada sesuatu yang melekat.mummypun payah nak explain sbb sendiri tak paham sangat bahasa doctor.tunggulah resultjer nnt senang kira=)

sekarangnie takda pulak sofia menangis atau menunjukkan reaksi yang mencurigakan tapi mummy tetap jaga2.kalau ada yang pelik mummy bawak g emergency terus.skangni sofia mcm sikjer nak menepek ngan mummy.sikjer takleh tak nampak muka mummy,mesti mintak angkat atau dia akan nanges.kalau mummy g dapur lajudia ikut.

dia dah nak masuk 9 bulan.bergerak mcm askar.tak merangkak mcm kakak dia.dudukpun kena sokong lagi.tapi nampak lasak dr kakak=)adajer bergerak ke sana sini=)makan plak mmg selerajer.=)mummy sentiasa berdoa pd Allah supaya lindungi anak2 mummy.mummy yakin setiap apa aturan Allah pasti ada hikmahnya..

50 sumpah ako sayang korang:

izan mama mia berkata...

alahai sofia....mama geram tgk body sofia yg gebu tu....mama harap sofia tak ada apa2 yg serius....alahai comel mama...
sory nurul...terasa nak pinjam sat sofia tuu....Izan harap Nurul cekal hadapi ujian dari NYA..

amiey lee berkata...

semoga sofia sihat n baik2 aja..kita doa pada Allah...ye..harap hezrina tabah...

sofia budak yang kuat insyaAllah

miya berkata...

ya Allah... sebak pulak dgr cite Sofia... apa2 pun mummy sabar ya. insyaAllah xada apa2. semoga Sofia si comel sihat walafiat. :)

miya berkata...

ya Allah... sebak pulak dgr cite Sofia... apa2 pun mummy sabar ya. insyaAllah xada apa2. semoga Sofia si comel sihat walafiat. :)

mama irfan berkata...

moga x ada apa2 yg burut berlaku pada sofia..amin

Pok Amai-Amai berkata...

Awak, jangan risau. Sy tau berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Tapi sy hrp dgn sedikit kata2 nie, awak akan rs sikit tenang. Sy akan sentiasa doakan kesejahteraan Sofia. Mst sihat punye! Caiyok! Caiyok!

Ummu Muhammad berkata...

berat mate membaca, berat lagi badan yang menghadap kan nurul..semoga sofia takde papelah..kite rasekan orang panggil die mcm 'orang bulan' semcam bendalir merah yang ade kat badan sejak lahir same kes mcm jiran dulu..makin besar die makin hilang dan anak jiran tu berjye dah kat u sekarang ;)

insyaAllah mudah2an resultnya menyenangkan hati nurul sekeluarga amin!

@lfidah @dim berkata...

salam kenal..

awak org melaka ker?kat mana?sy terbaca komen di blog lyafrina kata awk org melaka..

semoga sofia tak ada apa-apa.putih gebunya sofia..

mEiZ SHA berkata...

semoga semuanya baek2 je ye kak..:)
insyaallah..

cepat baek ye sayang soph..:)

RoslanPutra berkata...

comel sofia .. moga cepat sembuh...
macam-macam dugaan membesarkan anak2 ni...

Daddy Ziyyad berkata...

Oh, lump yg connected to the bone...mmg kena proceed with MRI utk tgk vessels connection semua...hope she is fine

Zue AnnaLeeya berkata...

comei sofia.... sofia mcm airel dululah.. tak merangkak pon... mcm asekar... hehehe....

akak faham perasaan nurul skang...
mmg risau dan berdebar kan nak tau result tuh....
akak hrp sofia xde ape2...
lgpon sofia aktif jerk kan???

intan_blur berkata...

slm wan..
bdoa byk ye wan..
smoga sume bjalan ngan lancar..
smoga Allah permudahkan segala urusan..
terima la dgn hati yg ikhlas bile menerima sesuatu ujian..
kiss utk sofia ye

eB ezrin berkata...

bukan besanyer kalo bb nk scan aper pn, drg tidorkan dolo sbb bb mmg bergerak2... tringat aerish dolo... kena x ray bagai sbb mslh jntg cam mama dier. alhamdulillah @ 9 mths , aerish sembuh... (",)
so kami doakan sofia pn g2 jugak... aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn
tc yer... hugs...

IntaNBerliaN berkata...

moga takda apa2 yg bahayalah.. sungguh risau bila jd macam ni.. tp alhamdulillah sofia msh aktif...

wan nurul hezrina berkata...

izan mama mia-insyaallah izan.moga Allah tabahkan kami berdua.mmg berdebar tunggu 16hb nie

wan nurul hezrina berkata...

amy-tulah amy.mmg nurulpun harap cenggitu

wan nurul hezrina berkata...

miya-tq miya=)

aanie berkata...

harap2nya sofia xde pape....sian dia..kecik lagi....

semoga nurul tabah ye....

geram tengok kulit gebu dia...

wan nurul hezrina berkata...

mama irfan-tq mama doakan sofia=)amin

wan nurul hezrina berkata...

fara-tulah fara.bab anak2 nie mmg tak bleh menahan sebaknya.tapi tulah Allah bagi ujian insyaallah takda apa berlaku.tgk diapun aktif jerk.n moga Allah kuatkan kami tuk harungi apa2 jer

wan nurul hezrina berkata...

ummu muhammad-tahniah ummu preggy num2=)semoga sihat2 jer anak dlm perut2=)sofia nyer ketulan2 makin lama makin besar.bila tulang dia besar benjolan2 akan besar jugak..harap2 dia tak apa2

wan nurul hezrina berkata...

meiz sha-tq dik non=)akakpun harap takder apa2lah

wan nurul hezrina berkata...

roslan-aahlah roslan mmg mcm2 dugaan.dugaan duit bleh carik tapi dugaan sakit..hanya allah tahu

wan nurul hezrina berkata...

ifidah-aah saya komen kat blog lya ttg asam pedas ikan pari=)mmg org melaka.hehe.tgk gambar asam peda terus kecur air liur.saya melaka kat taman bukit rambai.dekat ngan cheng

wan nurul hezrina berkata...

zue-aah kak dia aktif jer.tidopun lena jer.tak kata plak sakit atau nanges2 ker..tapi mmg dia cenggitu.kalau demampun tak meragam.senyum lagi..

btul kta akak mmg nurul ngah berdebar2.nak makanpun tak lalu.

wan nurul hezrina berkata...

daddy ziyyad-tq doctor.tulah saya nak cakap mmg tak getilah bahasa doctorniekan,.seserius manapun saya tak tahu.mmg berharap she is fine..hopefully n insyaallah.

wan nurul hezrina berkata...

intan-tq intan..mmg itujer yang perlu saatnie.berdoa

wan nurul hezrina berkata...

eb-masa aerish sakit mcm mana leh detect?ke detect dr lahir lagi?masa lahir doctor kat hsptl melaka tuh tak plak kata apa2 ttg bonjol2..tuh yang pelik.dia minta proceed kat putrajaya jerk

wan nurul hezrina berkata...

ib-tulah tgk dia mcm tak sakit langsung.bila kita usik2 tempat2pun takdok respond

Myra Jay berkata...

InsyaAllah kak, mudah-mudahan dengan usaha Sofia akan sembuh..

wan nurul hezrina berkata...

aanie-insyaallah Allah bg ketabahan itu..annie doa2kan yer..tapi frust jugaknie sbb arituh tak dapat jupe aanie.huhu.nak sangat jumpa aanie

wan nurul hezrina berkata...

mj-insyaallah mj=)

::NureeN:: berkata...

insyaALLAH, sama2 kita berdoa utk kesihatan sofia..

eB ezrin berkata...

mtk no ti[pon boleh?
eB nk type panjang plk citernyer :)

Izan Ishak berkata...

harap sangat2 takde apa2 yg bahaya pada sofia. izan doakan dari jauh utk kesejahteraan sofia yg comel tu ye...

noor berkata...

cutenyer putih gebu la

wan nurul hezrina berkata...

nureen-insyaallah

wan nurul hezrina berkata...

eb-kay nurul msg eb.sbb num eb dah ada dah dlm hp

wan nurul hezrina berkata...

izan ishak-tq sangatizan=)semoga dngan doa2 dr ramai org sofia takda apa2

Nad @ MamaZakwan berkata...

insya-Allah nurul
takde apa2...
apa2pun, moga nurul n hubby terus tabah n sabar
ni sume dugaan Allah
byk2kan berdoa kepadaNya

sofia kalu tido baring sakit tak?

@lfidah @dim berkata...

rina,awak dok taman bkt rambai ke?umah MIL saya pun tmn bkt rambai..jalan teruna 4...sy dok kat bkt katil...apa-apa email kat sy yea..

wan nurul hezrina berkata...

noor-=)tq noor

wan nurul hezrina berkata...

nad-insyaallah nad semoga semuanya baik2 aja..sofia kalau baring biasajer.tidopun lena jer.n jarang sekali demam.dia aktof jer.tulah pelik tang bonjol2 apebendalah

wan nurul hezrina berkata...

ifidah-awak kerjaker atau hwfe?ok nanti pape kita touching2 ek.hikhik

dhiera berkata...

kesian ye sofia. kecik-kecik lagi dah macam-macam kena lalui~ tapi MRI tu memang tak boleh bergerak langsung. saya pernah 2kali buat MRI. lenguh-lenguh badan~ nak kencing pun kena tahan~

ShimaSalleh berkata...

Apa pun aku doakan kalian sekeluarga tabah ye. Syukur sebab ko ikut step by step.. Kalo sedikit kecewa bila dh stop terus jumpa paed.. Last apoitmnt bln 12 tak pegi pon..
Afiq pon skrg dh xleh tak nmpk muka aku ni ha.. Dok dlm walker pon nages selagi tak angkat hukhuk

LYAfrina berkata...

nurul... lya bru baca arini..sori sbb lmbat tau ttg sofea ni... apa2 pon nurul... kena redha ye..pasti ada hikmah disebaliknya..perancangan allah itu sungguh hebat.. lya pasti..sofea pon kuat sgt orgnya.. utk itu.. mama dia msti lg kuat dr dia..

fieda berkata...

tu la...moga2 takder ape2 yg serius la nanti..mmg risau kan kalau ada hal mcm ni kt anak..

CheNamNam berkata...

alahai sedih pulak rasenyer..haku doakan semuanya berjalan dengan baik dan sofia takde penyakit yg serius.Aperpon yang terjadi haku tetap harapkan kesihatan sofea yang terbaik, tiada masalah pada tulang belakang tuh..risau pulak hatey haku neh.

Ko kuatkan hatey eh.Banyakkan berdoa mudahan sofia sihat dan takde masalah kesihatan. doa ibu adalah doa paling mujarab utk ank2 nya.InsyaAllah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in