peraduan oooh peraduan

This entri is sticky post till 29.april.2012
please scroll down to new entry..thankx


Lately mummy nengok banyak sangat peraduan/contest2 yang kat luar nuh buat.mcm2 peraduan ada...mummy perasan ramai jugak bloger2 yang join n nama2 mmg dah dikenali..

dulu mummy just join contest dalam blog.tak kisahpun nilai barang2 sbb mmg suka nak join.n klu ada masa skangnie mummy still join..banyak faedah kita bleh kenal org2 baru..

cuma yang sedihnya mmg kebanyakkan mummy tak leh nak join sbbnya
1.line kat opis tak clear.bos dah sekat line mcm facebook,twitter,n sesetengah laman web yang ada .com.
sedih bila tak leh baca blog2 kejemaran.la nie mcm blog ajumohit pun dah .com.huhu aju pasnie nurul just g blog bila kat umah.tapi kat umahpun berukband lembab sangat..sedih..blog "kak nida"blog "amy sinar raudah"blog papa mifz"n "blog ben asari"..pendek kata semualah yang ada .com

ok berbalik ttg peraduan
now mummy rasa nak mulakan join peraduan2 yang kat luar.mcm giant buat..jaya jusco n ada company2 besar buat.kat magazine pun..

contoh peraduan sekarang
peraduan drp nestle.Banyak minuman2 ringan drp syarikat2 besar mcm mountain dew,susu dutchlady yang buat contest skang nie.

peraduan dr esso n mobil smile.
kebanyakan station pam mcm petronas,shell,bp.caltex semua ada contest.

peraduan makanan ringan.banyak yang ada...

peraduan berbentuk games pun ada.

kebanyakan peraduan2 mmg hadiahnya MASYUKKK..bukan apa,sambil2 kita beli produk kita blehlah joinkan diri..

NOW..
mummy ada senaraikan peraduan-peraduan yang mummy tahu n mummy download sekali borang penyertaan n cara2 nak join.link2 yang mummy dapat kebanyakannya bleh terus kepada mcm mana nak joinlah..

you all bleh tengoklah kat blog

kat situ banyak mummy senaraikan.u all blehlah join.n kalau u all tahu mana2 peraduan yang mummy tak senaraikan n sudi kasi taw mummy,mummy sangat2 berterima kasih kay=)

50 sumpah ako sayang korang:

zaidah berkata...

banyaknyer contest.....klulah semua tu menang bestkan....

IntaNBerliaN berkata...

sy jugak yg mood nk join CGL blm nk mai lg..hihi

Kella berkata...

wah... terima kasih.. terima kasih.. kita ni pun jenis yang suka masuk kontes.. tapi tulah.. sama la.. masa tak mengizinkan.. kat opis masa lunch je boleh join..

ya ada contest lain.. ada contest lampin dypers, contest jacobs.. lagi contest nestle..smua tu tunggu q nak join..huhu.. tima kasih mummy!! =D

Unknown berkata...

wah.. rajinnya nakk listkan..
cute mum cuma list kat FB jer..
rasanya kalo nak lebih senang share info contest,letak link jer atau kat blog archive tue list entry.. senang nak pilih.. nie cuma cadangan jer.. :)

LYAfrina berkata...

lya dh lama sgt2 x join ga n contest ni.. bila nk smpai seru

Azlan Strider berkata...

banyak jugak rupanya contest kat malaysia nie kan??hehehe

Regards,
-Strider-

Awanama berkata...

Another world's wonders in the making.. Gallery BiGDee House of Magic Potions world's first nano microfungus potions- Taman Royal Lily, Tanah Rata. Come and experience the wonders!

AisNy berkata...

Banyaknya contest... Berbaloi je join... or menghabiskan duit jer...

ajumohit berkata...

Tq for the info ye Nurul, Aju baru join contest kotex tu entahlah msti tak menang hahahah

Dr K berkata...

saya suka join peraduan...alhmadullilah pernah menang peraduan kat caltex, kat courts mammoth..kat CocaCola...cuma tunggu nak menang kereta aja..hahahaha

aanie berkata...

thanx...nanti kalau ada masa blh la join..kalau barang yg memang kita pakai berbaloi la join....

blog aanie belum dot com lagi...hehehe....

mummyrinazone beauty berkata...

zaidah-heheh aah mmg banyak sebenarnya.larat taklaratjer nak masuk.kalau mng mmglah besh=)hehe.tapi tak harap sangat.just masuk jer kalau incase beli brg2 yang ada contest.sambil beli sambil2 masuk=)

Noor Fatin berkata...

saya dah xaktif sgt join GA dan contest ni. xaktif mcm dlu.. hehehe

LiLy @ MaMaQiStInA berkata...

Tq for the info..
Lily dah lama tak join contest..mood tak mai lagi.. :)

Unknown berkata...

As salam Wan,

Seronoknye, rajin betul ko kan wan... Semoga berjaya... Kdg2 bkn nak join sgt ye tak? just nak eratkan hubungan & suka2 :)

Pasal line tenet tu, dulu ms akak keje LHDN mmg xleh nak buka FB, twitter ape sume... blogging je bole takde pulak sekat .com... emmm nak save budget kot gov ni...huhuhuu

wahida berkata...

kat ofis aku pun block blog yg pakai .com ni...adoi la...

dhiera zainudin berkata...

rajin ye mummy join contest2 gini~

Shiela Luddin berkata...

ok gud luck untuk ko yer yunk...btw kalo dah menang riban-riban nanti sila banjer haku naik menara taming sari dengan aper menatang duck duck tuhh..kempunan haku nak naik bendalah tuhh...

hermmm sofia camner?ader perkembangan tak lepas check ritu?merah dah tak bercacing dah ker?

Ros berkata...

Salam Wan Nurul Hezrina,

Amboi banyaknya peraduan nih Wan...nanti Kak Ros nak tinjau2..he.he.he...

Nida berkata...

Kak Nida faham... hehehe, asalkan Nurul ingat akak dah cukup bagi akak.. tentang blog akak tu jgnlah sedih kalau tak ziarah.. :)

Unknown berkata...

mak aii, mcm2 contest ada ek...

tpi klu peraduan yg susah dan leceh tu sya malas nak join...huhuuuu

fieda berkata...

terima kasih berkongsi.tp tu la skrg ni mood nak join ke laut..huhuhu..

mummyrinazone beauty berkata...

ib-tulah ina kadang nurulpun malas join.tapi bila ada blogger katanya kena running gak blog ga tuh terpaksalah join2 cket2

mummyrinazone beauty berkata...

kella-hehe tulah kalau contest hadiah masyuk mcm kena hantar borang2 ok gak kalau masuk

mummyrinazone beauty berkata...

cute mum-ok gak cara cute mum2=)nurul list sbb bleh tgk gambar.n saje je nak running blog contest yang dah bersawang

mummyrinazone beauty berkata...

lya-nurulpun..huhu seru tak mai lagi

mummyrinazone beauty berkata...

azlan-huhu mmglahkan..mmg banyak rupanya

mummyrinazone beauty berkata...

izni-dua dua.hehe

mummyrinazone beauty berkata...

aju-kalau aju beli produk yang ada contest antrjer.menang atau tak tu rezeki=)

mummyrinazone beauty berkata...

daddy ziyyad-mmg syokkk kalau menang=)

mummyrinazone beauty berkata...

aanie-hehe yelah annie mmg btul2.brg yang kita pakai tak salah kalu join=)

mummyrinazone beauty berkata...

fatin-tulah kalau dulu mmg fatin akak tgk rajin join=)takpelah nnt ada mood stard semula

mummyrinazone beauty berkata...

lily=)

mummyrinazone beauty berkata...

kak mar-aah mmg kedekut gomen.hihi..

mummyrinazone beauty berkata...

wahida-tulah padahal ada banyak blog guna .com aku suka baca=(

mummyrinazone beauty berkata...

dhiera-eh tak gajinpun cuma nak running blog contest2jew

mummyrinazone beauty berkata...

cnn-ko kempunan?beshkan g melaka?hehe takpe kalau aku menang riban2 aku senyap jer.hakhakhak...

merah pas cacing dia demam lak..si sofia mcm biasa sihat tapi tang belakng dia tuh kena g hospital wat ultra sound 2.4 nie

mummyrinazone beauty berkata...

kak ros-aah kak tinjau2lah yerk.mna rasa berkenan join

mummyrinazone beauty berkata...

nida-kalau ada masa mmg nak bukak blog akak.apelah gomen nie kedekut g sekat .com

mummyrinazone beauty berkata...

m.noriz-aah btul.kalau peraduan kena cerita kreatip tuh den tak geti

mummyrinazone beauty berkata...

fieda-hehe sama gak kak ngan nurulnie..just join mana sempat jerk

Mamaafzal berkata...

wau! banyaknya contest...gud luck ye! mama tak larat nak masuk contest sb setiap kali isi borang mesti pastu lupa nak ngepos..dah tua gamaknya asyik la lupa..:o)

kayyana berkata...

nurul, ko join tak contest dr company alamak.. lupe lak.. brg brg die mcm tisu kleenex tu, kotek, poise.. hah yg tu.. glah try.. aku ni malas sikit orgnyer.. heheheh

puanbee berkata...

salam

kenapa .com pun tk boleh ? ofis sekat juga ?

Unknown berkata...

hehe tudia bnyknya contest2 hehe
ala fatin pun skrg dh xgiat dlm join2 cntest ni mummy..dah xdk masa..lagi pun dah letih join hehe..malas dh sekrg..jez tumpu utk update sj hehe :D

mummyrinazone beauty berkata...

MAMA AFZAL-hehe nurulpun kalau bab2 pos nie memanglah payah jugak=)

mummyrinazone beauty berkata...

yana-aku dah join.hehe

mummyrinazone beauty berkata...

fatin-lama tak dengar bite fatin=)bz ek?windu akak=)

Izan Ishak berkata...

dah lama tinggalkan contest2 ni. mood nak join blm mari lagi... entah bila nak dtg tak taulah...

mummyrinazone beauty berkata...

izan-tulah mood kejap ado kejap non ado=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in