segala ternakan kampung=)

Last week kami kena kuarantine sbb sofia kena jangkitan kaki tangan n mulut.tapi papa lak ada meeting di PD.so papa angkut kami g alik melaka umah matok n abah tok..

sekali balik2 tgk abah tok bela banyak binatang belakang umah.hihi






mcm macam adooo..merah paling suka kat arnab.ekceli arnabtuh mak ngah dia yang punya.masa seminggu dia bela arnab teruss lekat preggy mak ngah.dah 2 tahun mak ngah tunggu baby dia=)hikhik

yang lain2 mcm itik,angsa,ikan talapia,burung puyuh..semua abah tok bela..cuma yang lembuuuu jer dia tumpang lalu.hihihi..org lain punya wokeh.!

punya seronok merah tgk=)

kalau dululah lagi banyak itik,siap beratur g mandi kat lombong kat belakang hutan tuh..jgn kira si monyet yang nakal!monyet2 sini jahat siap pecahkan telurlah aperlah..masa bela dulu selalulah dapat tangkap sang ular.besaaaaar sampai kena panggil bomba.ular sawo!

la nie kena hati2 lagilah nampaknya.huhu

38 sumpah ako sayang korang:

Kazman / Sue berkata...

wahh... macam mini zoo.... macam2x adaa...mesti best balik kampung kalau macam ni...

Pok Amai-Amai berkata...

Bestlah itik. Sy suke itik. Bukan suke ape. Sy suke daging itik. Bt msk lemak cili api. Klu disalai dulu, lagi sedap.

Eh, nape sy tetibe cite psl juadah itik nie?

Izan Ishak berkata...

best tu...macam2 abah tok bela ye. mesti merah suka sgt tgk sume binatang2 tu kan.

mamaNoriz berkata...

wah, tak yah susah2 ke zoo kan...hehe

monyet takde ke?

kampung sya ada extra lagi menatang tu...hehe

izan mama mia berkata...

sesekali bg anak tgk the real binatang ternakan ok gak...mesti Nurul best sangat dapat balik kg kan.....

intan_blur berkata...

wahhh..bestnye kalah kampung intan yg kat ijok tuh..
heheheh..suke tau tgk ank2 dpt tgk lembu,.yelah KL kan mane ade lembu..so agak jakun sikit ank2 intan bile nampak lembu..cayalah tuk ayah wan.. ;)
tingkatkan usaha lagi..supaya maju ;)

ShimaSalleh berkata...

Tolor itik 1st time la aku mkn kat umah ko ngan otak lembu! hahahaha kenangan betul sob!sob! sedih lak.. Kirim salam kat abah ngan mama eh :)

Nasib la tmn umah aku ni serupa kg jgk. Leh tgok lembu, ayam, ikan, main parit, sawah hahaha

MaryaYusof berkata...

As salam Wan,

Paling seronok tentulah si merahkan... Bestnye ade kampung mcm ni... Akak sukalah klau ade kg mcm ni... maklumlah org ade kg tp kat bandar...huk3 ;)

dhiera berkata...

monyet, ular, biawak.. dorang suka kacau ternakan manusia~

Melati Qistyna's Mummy berkata...

Alahaiii, dh baik belom tu... Sian kalau anak kena tu kan, nak2 yg kat dlm mulut, berair je mulut....

mamalieyna berkata...

huu~ sori..lama tak singgah sini,,masa sgt kureeeeng..huu~

apapun budak berdua yang comel tetap diingati..hee~

waaah dah mcm zoo..seronok la bebudak tu..weeiii~

Jones berkata...

tu dia aih..bleh open to public ni..

Myra Jay berkata...

Seronok la Merah dapat tengok binatang2.. Arnab kot mana pun mmg comel kan :)

Azlan Strider berkata...

mak aih..yang part ular sawa tu yang tak best nak dengar..hehehe

Regards,
-Strider-

fieda berkata...

wow..betul la mcm mini zoo..

Ayen... berkata...

fuyyoooo banyaknye binatang,mcm2 adaaa.....hehe.

IntaNBerliaN berkata...

wah... byknya haiwan ternakan.. tingat sy ms ada arwah che (nenek) dkt trg... penuh dgn itik...

wan nurul hezrina berkata...

kazman-bolehlah dikirakan mini zoo.hikhik.mcm2 ada tu tak termasuk binatang yang tersembunyi.huhu

wan nurul hezrina berkata...

pok amai-amai-nurul dulu mmg tak suka itik.tak leh makan langsung.nak muntak rasa.tapi bila kenal hubby dia kaki itik terus rasa nak try.last2 rasa sodap sangat!terus saya suka sampai la nie..

agaknya kamu nak makan itik kot sekarang=)hehe

wan nurul hezrina berkata...

izan-mmg suka sangat si merah tuh.siap cakap ngan binatang tuh lagi=)

wan nurul hezrina berkata...

mama noriz-eh ada monyet.jahat lagi.suka kacau org pompuan.gataikan mesti monyet jantan2=)

wan nurul hezrina berkata...

izan mama mia-kalau bleh mmg nak kerja kat kampung tapi nak wt camne rezeki kat cni=)

wan nurul hezrina berkata...

intan-hehe jakun ek?alah anak nurulpun jakun cket gak=)

wan nurul hezrina berkata...

shima-mesti ko terkejut masa mak aku masak otak lembu.haha nampak sangat ekzotik makanantuh.tapila nie mmg tak masak dah.banyak kolestrol.bahaya

wan nurul hezrina berkata...

kak mar-ko tengokjerlah kak=)hikhik

wan nurul hezrina berkata...

dhiera-mmg tulah keja diaowg=)

wan nurul hezrina berkata...

melati-dah baik dah alhamdulillah=)

wan nurul hezrina berkata...

mamaliena-alah takper.no hal...tq ingat kt merah n sofia

wan nurul hezrina berkata...

jones-aah siapa nk msuk kna cas.huhuhu

wan nurul hezrina berkata...

mj-aah arnab yg pemalu n cumil

wan nurul hezrina berkata...

fieda-bolehla kta mini zoo.hihihi

wan nurul hezrina berkata...

azlan.hikhik..aahlah lan.akakpun seram.

wan nurul hezrina berkata...

ayen..hihihi mcm mcm ado,.

wan nurul hezrina berkata...

ina-itek masa kecil cumil tp dah besar huhu hodoh.hikhik tp daging sodap dimakan=)

Si Matatajam berkata...

Mak ai banyaknya ternakan....bebudak ni mmg suka tengok natang banyak2 camni kan..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

wah dh mcm mini zoo jer wani tgk :)

With Julia berkata...

Salam perkenalan ye...seronok tgk blog u lah dear...leh keep in touch always...byk betul haiwan peliharaan...sonok tgk :)

Sally Samsaiman berkata...

amboihhh...dia punya banyak binatang haa...kampung sally takde riuh gitu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in