Pusat Pungutan Zakat (PPZ)



Ini adalah entri melekat seminggu
bermula 26/12/2012 sehingga 01/01/2012
scroll down untuk entri terbaru yea.


Alhamdulillah masih bernafas di bumi Allah..
harinie nak cerita tentang Nuffnang..
salah satu CPUV dr nuffnang adalah daripada

Click on the slide!

Pusat Pungutan Zakat

Pusat Pungutan Zakat kali ini adalah organisasi di bawah MAIWP yang menguruskan kutipan Zakat sahaja.Manakala semua agihan di uruskan oleh Baitulmal MAIWP.

dari facebooknya


Jomlah kengkawan kita sama2 menunaikan kewajipan berzakat nie..Sekarang nie dah boleh bayar melalui onlinepun lagi mudah semuanya dihujung jari.Semoga dengan zakat yang kita beri boleh mengurangkan beban pada sesiapa yang tidak berkemampuan..
Insyaallah kita juga diberi ganjaran pahala oleh Allah s.w.t..dan semoga harta2 kita perolehi lebih berkat insyaallah..

Kepada yang nak menunaikan zakat boleh layari web ini.
http://www.zakat.com.my


32 sumpah ako sayang korang:

faraherda.razalan berkata...

Wahhh! Bagusnya!!!

are_lin@yu berkata...

tau tak pa..nak p tengk sat.huhu

Deqla manjew berkata...

wajib.. sbb zakat ada dlm rukun islam.. jom sama2 berzakat.. nurul pun kalo dpt claim BE boleh gak byr zakat ngan duit tu kan..insyaAllah akn lebih berkat.. :)

p/s : deqla keje ler harini.. huhu

Daddy Ziyyad berkata...

Yup..dan utk dapatkan pelepasan tax, tunaikan zakat sebelum 31 Disember ni

intanfirdaus247 berkata...

nurul..kan sekarang banyak kemudahan kan...jom kita berzakat...

intanfirdaus247 berkata...

eh lupa tadi masuk umah nurul lupa bagi salam...Assalamualaikum nurul,..hehe:)

Izan Ishak berkata...

tahniah nurul dpt BE baru...

yup... jom berzakat!

Sherwieyna Muzzawer berkata...

Betul2! zakat itu wajib. jom sama2 berzakat.

Si Matatajam berkata...

Betoi kata Deqa tu...kl cukup syaratnya bleh gak berzakat ngan duit berbelog ni kan..

Cik Nur berkata...

sekarang ni semua dah di hujung jarikan..
tak ade alasan tak mahu bayarkan..

Mrs Velentine berkata...

betul cakap deqla tue...tapi kalau x berzakat pun sedekah ke rumah anak2 yatim

dhiera berkata...

nak bayar zakat sekarang dah makin mudah. perkembangan seiring dengan teknologi.

redza berkata...

alhamdulillah..dpt juga membantu mereka yg memerlukan

Deq's Qienz berkata...

alhamdulilah rezeki kak nurul :)

Chic Na berkata...

zakat menyucikan harta. :)

kesian mama nurul. nurul masih ada adik2 yg sekolah kan. kalau tak boleh ajak mama nurul tinggal sekali. takla dia rasa sunyi. nurul jgn lupa coklat dah habis nanti bgtau cikna k. :)

Zie berkata...

Satu kewajipan yang tak boleh di lupakan...

~didiey~ berkata...

dah ada byk kemudahan disediakan,cuma bergantung pada diri sendiri saja lg :)

dya bunga berkata...

bgusnya dh ada online..so xblh nk bg alasan xnk byr zakat ye..

lelamaisara berkata...

bagusla dah ade on line kan..semua dihujung jari tak de alasan lagi...

N.Aima K berkata...

perkara yg bagus utk menyucikan harta

Kesuma Angsana berkata...

INFO YG BAGUS

jaakechik berkata...

tahniah kak! murah betul rezeki blog ni..hihi..

jaakechik berkata...

bila nak mari kelate kak?

jaakechik berkata...

ni no.fon jaa okeh : 0148319676
apa2 hal boleh call tau.. nanti boley jumpa...heeee...

Che Rosliza Che Mat berkata...

Wahhh!!! bagus nie...info yg menarik...Jom! bayar zakat...

Che Rosliza Che Mat berkata...

dah email tau...nanti tgk..

Che Rosliza Che Mat berkata...

ooo patutlah...cr send email kat nurul pastu fail....tak tahu kenapa...nurul email kat cr lah...

ccherosliza@yahoo.com

Nor Salmi berkata...

Sama2lah kita menunaikan kewajipan..

Dayana Bahar berkata...

Alhamdulillah.. marilah berzakat drp bayar incometax hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

semua dihujung jari skang ni...xboleh bg alasan lg..beda tu wajib so kena laksanakan la

IntaNBerliaN berkata...

tahniah nurul... murah rezeki :-)

Cik Aini berkata...

ai potong gaji tuk zakat tiap2 bulan..moga keberkatan rezeki ada di situ :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in