Blog Arwah abah...semuanya kenangan..



Salam jumaat korang..kejapjer minggu nie dah jumaat.
Beberapa minggu lepas mama call mummy dan bagitahu ramai gak yang tanyakan "telur pindang"



Nielah telur pindang..Dulu sebelum arwah abah dialisis dia yang buat telur pindangnie..Telur nie isinya warna coklat pekat tak macam telur rebus..Orang belah johor pandai makan..So dah lebih 40 hari abah meninggal hanya kenangan dia masih ada..

Sedih mengenangkan dia..Dia kreatif n seni orgnya..pandai lukis potret..pandai main semua jenis alat musik..dia pandai dalam kerga2 grill dan kimpalan..Hasil tangan dia sangathalus dan desingn grill,pintu semua dia yang buat..dan sampai kini telur pindang dia aku tetap suka..Dia tahu aku pandai buat blog so dia minta buatkan satu blog untuk dia sampailah terhasil blog nie

Warisan Ibunda
http://rempahtradisi.blogspot.com

Dan sampai kini ada jer yang tepon..Arwah sempat juga amik beberapa tempahan sempena cuti sekolah..tempahan bertunang org kawin..masa mummy buatkan blog id n pword mummy yang reka..Arwah ada tulis dalam buku 555 sbb tak ingat..



Kawan2 abah ramai yang berbangsa cina..Ada jugak kawan lama dia tak tahu dia dah meninggal dunia...Ada dia bg number h/p mummy kat org untuk urusan tempahan.Sedih sgt bila dorg telefon...

Sekarang nak delete blog arwah tak tahulah mcm mana caranya..Tapi blog2 kenangan dia dengan mummy..kami bincang n buat sama2 bisnes telur pindang nie...sedih!!mmg sedih!!

Business Card

Emailpun ada lagi tapi mmg tak ingat paswordnya...Tapi serius sayang nak delete blog Arwah..penuh gambar kenangan telur pindangnya..kalau bab2 bisnes mama tak berapa reti tapi kalau abah mmg selalu n suka sangat berceloteh dengan dia ttg bisnes..Bisnes kelambu mummy buatpun dia sokong 200%..n bagi banyak idea mcm mana nak buat=)

Takpelah mummy tak tahan tgk dia sakit..Merahpun dah tahu kalau tanya "kak yah kita alik melaka nie jgn carik abah tok yea".."kak yah tau mummy, bah tok kat kubur..ti kita g umah baru dia"tapi "ma tok ada kawankan?ma tok kawan ngan kak yah"..aduhai cerdik merah..hanya doa kami panjatkan untuk arwah "abd halim abd rahman"..abah yang kucintai..

Sekarang banyak2 sedekahkan surah Yassin dan Al-Fatihah untuk arwah biar dia senang di sana.tulah hadiah yang kekal untuk dia..yang bleh bersama dia di sana..Dan kalau sedih sangat dan nak ubat kerinduan kesedihan mummy baca
"surah Al-khauthar" insyaallah terubat pedihtuh..


28 sumpah ako sayang korang:

Ibu Amirul berkata...

laaa.... tak de ke yang tau buat telur pindang tu... bleh proceed bisnes tu... sayang lah kalo tutup camtu je...

Daddy Ziyyad berkata...

Hmmm..mmg kenangan tu...saya pun sebak baca...Mmg arwah abah awak ni berseni org nya...

Sally Samsaiman berkata...

salam takziah ye mummy...alhamdulillah la si Merah paham ape yg berlaku...

semoga keluarga akak sentiasa dirahmati Allah ye kak..insyaAllah :)

intanfirdaus247 berkata...

Salam nurul..sedih baca entry ni..xyah delete la..teruskan legasi perniagaan ini...nama ayah kita sama.cuma nurul Abd halim..kak intan che halim

intanfirdaus247 berkata...

dan dua2 ayah kita dah x ada...

umialya berkata...

nak delete blog senang jer jika tauemain & password tp tak sayang ke kenangannya?

:: Mrs.Eady :: berkata...

al-fatihah~

Dayana Bahar berkata...

xpayahlah tutup blog tu... kenangan tu... mungkin perlu buat makluman tentang ketiadaannya je kot... Saba ye nurul... al fatihah untuknya

lynn kamarul berkata...

alfatihah ...


kak, sabarla eh. kt pun akan kembali jugak. cadangan sy, apa kata business tu akak teruskan. in shaa Allah... pasti ada pelanggan setia.

Si Matatajam berkata...

Al Fatihah untuk arwah.. M tak pernah rasa telur pindang tu

Nurfaezah Abdullah berkata...

sedih sy baca plus terharu... sy rasa x usah delete blog arwah ayah sis, byk kenangan dlm tu :')

Cik Nur berkata...

Al-fatihah...

jangan buang...sayang..sebaliknya cuma privasikan je blog tu...

selagi ingat pasword, akak boleh jenguk2 kalau rindu,...

sayanglah kalau buang semua kenangan yg ada...

QasehnyaRania berkata...

jgn la delete mommy:D

biar la.andai bermanfaat.mana tau sesiapa yg ingin mencari sesuatu.

just delete no.phone atau yg berkaitan

Mrs Velentine berkata...

al-fatihah...ya penuh kenangan blog tue..mv rasa akak patut teruskan perjuangan arwah ayah akak

are_lin@yu berkata...

kreatifnya arwah ayah akak..

Cik Aini berkata...

pandai Merah..
sabo ye Nurul..suma yg hidup pasti akan merasa mati cuma msnya x tahu bila..semua masih segar dlm ingatan kan.percayalah wpun smp 5 tahun nti..segalanya ttp dlm ingatan even ms hari pengebumian..sumanya ttp segar dlm ingatan..
al-fatihah..

Yana Libra berkata...

AL-Fatihah..nampak sihat lagi arwah dalam gambar tu, tp kalau dah ajal..redhakan je la..

jangan sedih2 ye kak :)

jaakechik berkata...

ooo arwah buat bisnes ngn blog jugak rupanya yer... ala sebak jer rasa bila baca entry ni... jgn delete la..kenangan di hari tua tu kak.

kinara kinatara berkata...

alftihah untuk arwah...kina cadangkan akak tak yah padam blog tu..tapi akak wat note di bahagian atas atau tepi belah atas..sedikit nota yang orang baca dia akan tahu...

Cinta Misteri berkata...

@Yana Libra

aduhaiiii...mmg sgt rindukan. ehhh nurul org johor ke? johor je yg ada telur pindang ni. klau ada weddibg, family kami msti akn bg telur pindang brbanding sumi

Deqla manjew berkata...

owhh ada blog jugak eh arwah ayah..nk terjah la nnti.. Al-fatihah...deqla tak penah mkn telor bidang...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

Alfatihah utk arwah...wani xpenah mkn telur pindang ni k.nurul

LYAfrina berkata...

sedih membacanya..pndai merah..kecik2 pon dia dh memahami...

lyadoakan arwah ayah nurul tenang disana..amin

kayyana berkata...

setiap kali aku bc entry ko pasal wang alim mesti aku nangis... rindu aku kt die sampai termimpi kan die.. InsyaAllah, dalam bulan 2 ni aku stay umah MIL.. aku nak ziarah kubur arwah dan makcik gayah.. al-fatihah..

||Sis aLeaSaRa|| berkata...

sedih bc entri ni,smga roh abah sis ditempatkn dlm glgn beriman..amin.xyhlah delete blog tu,hrp ada family sis yg blh smbg biz telur tu.

sy pun org johor..muar.tapi dh lama duk selangor.sy kurang reti mkn telur pindang,ms kdri kawin sepupu,byk tlr pindang x hbs so diagih pd family.

png kpla nk msk apa,lastly sy bg pd jiran.kejpa dia msk sambal,esk kicap,lusa rendang,tulat kari,then kurma hehehe ^^

nanieybarnieylurviey berkata...

Al-Fatihah.. Blog tu jadi kenang kenangan..

Pandai merah jawab.. memahami

Arina Shamsul berkata...

al-fatihah untuk arwah.

baca surah alam-nasyrah sambil ingat2 semula..insyaallah ingat.

moga cepat settle problem ye dear.payah juga kalau ada yg masih menempah.nanti kesedihan bertambah2..huhuhu.

Chic Na berkata...

masa dok johor dulu selalu makan telur pindang. bijak betul merah. dia macam faham je kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in