Tonsil..




Dalam 2 bulan start bulan december 2012 mummy diserang tongsil..Sakitnya sampai demam2 n hilang selera nak makan..susah nak telan walaupun air..

Pastu g jumpa doktor kasi antibiotik..Siap mual2 n muntah2 lagi mummy sebabkan tongsil yang membengkak..Nasiblah tidak kena kat anak2 lagi kesian nanti..pastu lepas consium antibiotik oklah kejab dalam seminggu..pastu datang balik en tongsil2..



Lebih kurang gambar mcm kat atasnie..aku amik kat google..sakit dia sampai kat telinga rasa.sampai bengang jer telinga menahan sakit..huhu..sampai hari ini kalau silap jer mcm makan panas2 n minum terlalu sejuk(ais)confiem tekak aku sakit semula..

Dah 3 kali aku consume antibiotik so yang last dah tak sanggup..so ke klinik lagi n doktor bagi surat rujukan ke Hospital..Tapi appoiment jauh lagi bulan 5..huhuhu letih tunggu tapi takperlah sebab mungkin dia nak tgk dulu tahap tongsilnie..

Kalau korang nak tahu tentang Tonsil dengan lebih lanjut
boleh klik klik blog doktor nie..Boleh Follow sekali

Macam Macam Ada
Tgk anak dia kemain hansem=)adalagi sorang anak teruna dia hansem jugak..rasa nak geget!!

nie link pasal tonsil..Bleh baca kay..Budak2 pun memang mudah kena tonsil
http://alwaqiahalmulk.blogspot.com/2011/05/tonsil-amaran-entri-panjang.html



23 sumpah ako sayang korang:

Ratu Hatiku berkata...

Ksiannya...semoga cpt sembuh ya...
Anyway tq sharing nnt nk terjah blog nie :D

faraherda.razalan berkata...

Sy pnh kena. Thn lps. mmg seksa. Demam tak kebah. Lama lak tu. Mmm...

♥cikmOt♥ berkata...

kita pun sakit bila kena tonsil...apatah lagi budak2 kan...

Zee Suhaini berkata...

kesiannya...moga cepat sembuh..

Daddy Ziyyad berkata...

hahahaha..anak saya si zayyan tu kalau geget memang kenyang..peha macam drumstick! wakakaka..

hope tonsil awak tak meradang sementara menunggu bulan May ni...;)

MaMa Rey berkata...

memang sakit kena tonsil..nak telan air pun rasa sakit kan..apalagi kalau nak telan nasi..sakit bukan main..

semoga wan cepat sembuh

Cik Nur berkata...

risau juga kalau kerap sakit tonsil ni kan..

apapun, cepat sembuh ye nurul.. :)

are_lin@yu berkata...

alahai sianya akak..moga cpt sembuh ya ;)

lelamaisara berkata...

sabar ye nurul...moga tak de ape la ye...lame lagi upenye oppoiment nye tu...

Deqla manjew berkata...

haihh peritnye. apapun jgn lupe berubat eh.. mmg x leh minum air sejuk la kan.. so jgn gatal2 nk minum eh..huhu.. mmg ensem ank doktor tu..rasa nk ngorat.. :p

Mrs Velentine berkata...

semoga cepat sembuh kak...tonsil ni mmg bahaya....

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

sian kak nurul..moga cpt sembuh k...

LYAfrina berkata...

biasa kalo kena tonsil akan kerap demam.. asya pon ada tonsil.. sbb tu dia kerap demam.. biasa klo teruk akan operate, buang tonsil tu. klo x buang akan berulang

apa2 pon lya doakan moga cpt sembuh..insyallah..xde apa2 y serius..sbb tonsil ni semua org ada..cuma serius n tak..

Fieda Rafli berkata...

budak2 kena lagi la sakitnya..

Cik Aini berkata...

x pernah kena lagi dan harap x kena..huhu
moga cepat sembuh ye Nurul.amin

are_lin@yu berkata...

kak nurul ayu tgal kt serdang..nak mask eh?nak ambil sndri pn blh..hihi

||Sis aLeaSaRa|| berkata...

slm sgg kembali kt sini,terkejar2 ni jap lg free sy nk sggh bc n3 byk yg best ni tgk kt blog archieve tu.

owh aunt sy 2 kali kuar msk hosp sbb tonsil,x sgka beri ksn pd berat bdn.syukur dia dh ok.

mmg pnh bc artikel knk2 pun blh kena tonsil.smga sis sht kembali ^^

# owh sy br ingat nk remove google circle,td sy nk follow sis cr widget yg biasa tu xda :).kejap lg sy sggh sini nk follow juga.

Liza berkata...

Ada tonsil yang sampai kena operate. Adik Liza pun ada tonsil. Doc bg ubat makan jugak. Tp kena mkn selagi tak operate la.. huhu..

Deq's Qienz berkata...

sian kak nurul mg cepat sembuh ya

Arina Shamsul berkata...

alesya pun ada tonsil dear..aritu tonsil dia datang hampir tertutup anak tekak.dia pun demam.tapi alhamdulillah dia sangat kuat.dia tak nangis cuma taknak makan..huhu.

DR kata cara terbaik nak buang tonsil operate je..huhu.takut~

nanieybarnieylurviey berkata...

tonsil ni yg sakit nk telan makanan tu eh.. bengkak2..

mmg hilang selera makan la..

Chic Na berkata...

mesti perit je kan tekak. dah ok ke sekarang? nurul sihat? lama tak datang sini.

kayyana berkata...

tonsil? ish.. bahaya gak tuh... nk telan air masak pun takleh.. mcm mama dulu kene tonsil la sampai masuk hospital...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in